Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Zahraničie

Ukrajinské drony zasiahli vrtuľníkovú základňu v ruskom Soči

Na archívnej snímke mesto po dronovom útoku. Foto: TASR/AP

Internetové noviny Ukrajinská pravda uviedli, že za útokom je Ukrajinská vojenská rozviedka (HUR).

Kyjev 1. októbra (TASR) - Ukrajinské drony v nedeľu údajne zasiahli vrtuľníkovú základňu v ruskom Soči, ako aj závod na výrobu lietadiel a ich komponentov ruskom Smolensku. TASR o tom píše podľa stanice Sky News a denníka The Guarduian odvolávajúcich sa na správy ruských aj ukrajinských médií.

V Rusku sa na sociálnych sieťach medzičasom objavili videá zachytávajúce jednak útok dronom v Smolensku, a následne aj dym a výbuchy pri zmienenej základni Adler v Soči, rozsah škôd však bezprostredne známy nebol.

Internetové noviny Ukrajinská pravda uviedli, že za útokom je Ukrajinská vojenská rozviedka (HUR). Kyjev sa k zodpovednosti dosiaľ oficiálne neprihlásil, čo pri podobných útokoch obvykle ani nerobieva.

Spravodajská stanica CNN už skôr informovala, že medzinárodnom letisku v Soči bola v nedeľu ráno obmedzená doprava. Starosta Soči Alexej Kopakgorodskij vtedy uviedol, že k tomu došlo po tom, ako bol nad územím Krasnodarského kraja údajne zostrelený ukrajinský dron. Letisko v Soči v reakcii na incident oznámilo, že dočasne pozastavilo všetky lety, pričom šesť letov odklonilo na iné letiská. Prevádzku opätovne obnovilo o 8.20 h miestneho času (09.20 SELČ).