Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Ukrajinské letectvo tvrdí, že zostrelilo viac ako 60 ruských rakiet

Ilusračná snímka. Foto: TASR/AP

Rusko spustilo v pondelok novú vlnu raketových útokov na ukrajinskú energetickú infraštruktúru.

Kyjev 5. decembra (TASR) - Ukrajinské letectvo v pondelok oznámilo, že zostrelilo viac ako 60 zo zhruba 70 rakiet, ktoré Rusko vypálilo na ukrajinské územie v rámci najnovšieho útoku na energetickú infraštruktúru. TASR informuje podľa správy agentúry AP.

"Celkovo bolo zostrelených viac ako 60 rakiet útočníkov!" uviedlo ukrajinské letectvo vo vyhlásení. Ukrajinské úrady prvotne hlásili, že ruské ozbrojené sily vypálili v pondelok na Ukrajinu viac než sto rakiet.

Ukrajinské letectvo na sociálnej sieti Telegram napísalo, že Rusko vypálilo 38 striel s plochou dráhou letu z lodí v Kaspickom mori a z ruskej Rostovskej oblasti, ktorá susedí s Ukrajinou. Ďalších 22 riadených striel s plochou dráhou letu Kalibr vypálila ruská Čiernomorská flotila, dodalo. Moskva do útoku podľa ukrajinskej armády zapojila aj strategické bombardéry a stíhačky.

Rusko spustilo v pondelok novú vlnu raketových útokov na ukrajinskú energetickú infraštruktúru. Ukrajinské úrady hlásili, že údery zasiahli aj obytné domy v ukrajinskej Záporožskej oblasti, ktoré si vyžiadali najmenej dve obete.