Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Ukrajinské ministerstvo vnútra povedie šéf polície Ihor Klymenko

Ukrajinský premiér Denys Šmyhal. Foto: TASR/AP

Oznámil to v stredu ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ, keď doterajší minister Denys Monastyrskyj zahynul pri havárii vrtuľníka.

Kyjev 18. januára (TASR) - Ukrajinské ministerstvo vnútra dočasne povedie šéf ukrajinskej polície Ihor Klymenko. Oznámil to v stredu ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ, keď doterajší minister Denys Monastyrskyj zahynul pri havárii vrtuľníka. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

Šmyhaľ spresnil, že vláda Klymenka oficiálne vymenovala za námestníka ministra vnútra, ale bude plniť povinnosti ministra vnútra.

Doterajší šéf rezortu vnútra Monastyrskyj v stredu zahynul pri tragickom páde vrtuľníka v ukrajinskom meste Brovary. Pri nehode zahynulo podľa spresnených údajov 14 ľudí vrátane prvého námestníka ministra Jevhenija Jenina a štátneho tajomníka Jurija Lubkovyča.

Vrtuľník smeroval na frontovú líniu na východe Ukrajiny, oznámila kancelária ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.

Vrtuľník podľa britskej stanice BBC v tme a hmle narazil do budovy materskej školy a zrútil sa blízko bytovky v Brovaroch.

Ukrajinská bezpečnostná služba (SBU) uvádza podľa agentúry DPA tri verzie príčin nehody - porušenie letových predpisov, technické problémy alebo o cielené zničenia vrtuľníka. Hovorca ukrajinských vzdušných síl Jurij Ihnat povedal, že vyšetrenie príčiny nehody potrvá istý čas, "nie len jeden či dva dni".