Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Zahraničie

Po ukrajinských útokoch v okupovanej Luhanskej oblasti horí sklad

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Videá na sociálnych sieťach ukazujú husté oblaky dymu aj horiace viacposchodové kasárne. Ruské úrady bezprostredne neinformovali o obetiach alebo zranených.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev 21. mája (TASR) - Ukrajinské útoky na mesto Dovžansk v Ruskom okupovanej Luhanskej oblasti spôsobili v pondelok večer požiar skladu paliva, informovali tamojšie okupačné úrady. Počas mája išlo už o tretí ukrajinský útok tohto typu v regióne. TASR sa odvoláva na agentúry DPA a Reuters.

"V dôsledku raketového útoku kazetovou muníciou na Sverdlovsk (Dovžansk) bol poškodený sklad pohonných hmôt a mazív," napísal na sociálnej sieti Telegram Leonid Pasečnik, Moskvou dosadený predstaviteľ Luhanskej oblasti.

Ukrajina v roku 2016 premenovala mesto Sverdlovsk, ktoré je od roku 2014 okupované ruskými silami, na Dovžansk. Podľa ukrajinských médií bola pri raketovom útoku zasiahnutá aj ruská vojenská základňa.

Videá na sociálnych sieťach ukazujú husté oblaky dymu aj horiace viacposchodové kasárne. Ruské úrady bezprostredne neinformovali o obetiach alebo zranených.

Ukrajina sa už viac ako dva roky bráni rozsiahlej ruskej vojenskej invázii. Kyjev v poslednom čase odpaľuje rakety nielen na čisto vojenské ciele, ale aj na továrne na spracovávanie ropy a sklady paliva s cieľom obmedziť logistiku ruskej armády, píše DPA.