Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Ukrajinskí vojaci vošli na mínové pole, dvaja neprežili

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Veliteľstvo operácií uviedlo, že ukrajinskí vojaci pod krycou paľbou ustúpili na svoje pozície, pričom jedného zraneného spolubojovníka nechali na mieste, a vojaci DĽR paľbu nespustili.

Doneck/Kyjev 29. marca (TASR) - Dvaja prieskumníci ukrajinskej armády zahynuli a traja ďalší utrpeli zranenia po tom, ako vkročili na mínové pole pri meste Doneck. Informovalo to tom vo štvrtok veliteľstvo operácií samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR).

"Približne o 21.00 h (v stredu) naši vojaci odhalili prieskumnú skupinu ukrajinskej armády, do desať ľudí, v osade Luhanske (západne od Donecka), ako smeruje k našim pozíciám. Nepriateľ vošiel na mínové pole; podľa predbežných informácií pri explózii zahynuli dvaja vojaci a ďalší traja utrpeli zranenia," informovalo veliteľstvo operácií DĽR, ktoré citovala Donecká tlačová agentúra (DAN).

Veliteľstvo operácií ďalej uviedlo, že ukrajinskí vojaci pod krycou paľbou ustúpili na svoje pozície, pričom jedného zraneného spolubojovníka nechali na mieste, a vojaci DĽR paľbu nespustili.

Agentúra Ukrinform s odvolaním sa na mimovládnu organizáciu s názvom Vráť sa živý zas informovala, že 19-ročného bojovníka z dobrovoľníckej jednotky hnutia Pravý sektor zabil v utorok v Donbase ostreľovač.