Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Zahraničie

Ukrajinský dronový útok údajne vykoľajil vlak vo Volgogradskej oblasti

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Po nehode začala horieť cisterna s naftou a vagóny naložené drevom, uviedla agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie.

Moskva 14. mája (TASR) - Vykoľajenie vlaku vo Volgogradskej oblasti na juhu Ruska spôsobil ukrajinský dronový útok, uviedli v utorok ruské médiá. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

Ruské železnice v utorok ráno uviedli, že vlak sa vykoľajil v stanici Kotluban v dôsledku "zásahu neautorizovaných osôb". Podľa ruských médií je príčinou dronový útok, o ktorom informoval napríklad populárny kanál Baza na sociálnej sieti Telegram, ktorý je napojený na ruské tajné služby.

Po nehode začala horieť cisterna s naftou a vagóny naložené drevom, uviedla agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Agentúra TASS informovala, že v dôsledku vykoľajenia bolo poškodených asi 300 metrov železničnej trate.

Ruské železnice už skôr uviedli, že podľa predbežných informácií si nehoda nevyžiadala nijakých zranených.

Ukrajinskí predstavitelia incident bezprostredne nekomentovali. Kyjev však v minulosti uviedol, že podniká sabotážne útoky na ruskú železničnú sieť, aby narušil ruskú vojenskú logistiku. Ukrajina tvrdí, že útoky na ruskú vojenskú, dopravnú a energetickú infraštruktúru podkopávajú ruské vojnové snahy a sú reakciou na nespočetné množstvo smrteľných ruských útokov na ukrajinskú infraštruktúru.