Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Ukrajinský generál: Na front prichádzajú lepšie vycvičení ruskí vojaci

Na archívnej snímke ruskí vojaci stoja vedľa svojich nákladných vozidiel v meste Cherson na juhu Ukrajiny. Foto: TASR/AP

Na východnom fronte je situácia veľmi napätá, nepriateľ útočí na naše jednotky každý deň, zhodnotil Syrskyj vývoj bojov.

Kyjev 5. decembra (TASR) - Ukrajinský generál Oleksandr Syrskyj v pondelok uviedol, že po nedávnej mobilizácii ruských síl sú vojaci, ktorí momentálne prichádzajú na frontovú líniu, lepšie vycvičení. TASR informuje na základe správy stanice Sky News.

Syrskyj, ktorý je veliteľom ukrajinských pozemných síl, pre štátnu televíziu povedal, že mobilizácia zo strany Moskvy zvýšila ruskú vojenskú hrozbu voči Ukrajine. "Tí, čo teraz prichádzajú, majú lepšiu úroveň výcviku než tí, čo boli na front posielaní predtým," povedal generál.

Ako zdôraznil, prichádzajú "nové brigády, nové prápory, ktoré absolvovali výcvik", aby posilnili vyčerpanú ruskú armádu.

"Na východnom fronte je situácia veľmi napätá, nepriateľ útočí na naše jednotky každý deň,"
zhodnotil Syrskyj vývoj bojov. Ruské sily však podľa jeho slov momentálne využívajú veľké množstvo starého vybavenia, pretože majú problémy s doplňovaním zásob.

Poznamenal tiež, že napriek prichádzajúcim posilám ruské jednotky zaznamenávajú len malý pokrok v oblasti mesta Bachmut v Donbase, ktoré sa pokúšajú dobyť už od začiatku augusta.

Ruský prezident Vladimir Putin v septembri nariadil čiastočnú mobilizáciu približne 300.000 záložníkov, aby tak posilnil ruské jednotky bojujúce na Ukrajine.