Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Ukrajinský minister obrany: Prechod ekonomiky na vojnový stav nehrozí

Ukrajinský minister obrany Oleksij Reznikov, archívna snímka. Foto: TASR / AP

Reznikov zdôraznil, že aktuálnou úlohou je plánovať rozvoj pokojne, umiernene, bez paniky, a realizovať reformy tak, aby sa armáda v najbližších rokoch stala neporaziteľnou.

Kyjev 31. januára (TASR) - Ukrajinská armáda je pripravená odraziť ozbrojenú agresiu Ruskej federácie a prechod ukrajinskej ekonomiky na vojnový stav nehrozí. Uviedol to ukrajinský minister obrany Olexij Reznikov v rozhovore pre spravodajský server Levyj bereg (lb.ua) zverejnenom v pondelok.

"K dnešnému dňu sú zásoby pohonných hmôt doplnené, máme muníciu. Sme pripravení brániť sa. K dnešnému dňu neexistuje nijaká hrozba, ktorá by si vyžadovala prechod na vojnový stav. Toto vieme. Ak sa tak stane, včas prejdeme na úplne iný systém ekonomiky. Potom sa obmedzia všetky rozvojové programy a všetky financie sa minú na vojnu," povedal Reznikov v rozhovore, z ktorého citovala agentúra Ukrinform.

Reznikov ďalej zdôraznil, že aktuálnou úlohou je plánovať rozvoj pokojne, umiernene, bez paniky, a realizovať reformy tak, aby sa armáda v najbližších rokoch "stala neporaziteľnou".

Ukrinform poznamenal, že v pondelok sa zíde Bezpečnostná rada OSN a bude diskutovať o zhromažďovaní ruskej armády v blízkosti hraníc s Ukrajinou.