Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Ukrajinský parlament odobril nového ministra vnútra Ihora Klymenka

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Vrtuľník s bývalým vedením ukrajinského ministerstva vnútra smerujúci na frontovú líniu na východe Ukrajiny sa zrútil 18. januára pri budove škôlky v meste Brovary pri Kyjeve.

Kyjev 7. februára (TASR) - Ukrajinský parlament v utorok potvrdil vo funkcii ministra vnútra Ihora Klymenka, bývalého šéfa tamojšej polície. Vláda ho dočasným vedením rezortu poverila v januári po tragickej nehode, pri ktorej zahynul dovtedajší minister Denys Monastyrskyj. TASR informuje na základe správy denníka The Guardian.

Vrtuľník s vedením ukrajinského ministerstva vnútra smerujúci na frontovú líniu na východe Ukrajiny sa zrútil 18. januára pri budove škôlky v meste Brovary pri Kyjeve. Nehoda si vyžiadala dovedna 14 obetí vrátane jedného dieťaťa. Medzi obeťami boli aj prvý námestník ministra vnútra Jevhenij Jenin a štátny tajomník Jurij Lubkovyč.

Parlament v Kyjeve schválil v utorok vo funkcii aj nového šéfa Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU) Vasyľa Maľuka. Za zastupujúceho šéfa SBU ho vlani v júli vymenoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj po tom, čo bol odvolaný jeho predchodca, Ivan Bakanov.