Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Ukrajinský poslanec zapojený do vyšetrovania korupcie zomrel v taxíku

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa ukrajinskej generálnej prokuratúry Poľakova našli v bezvedomí na zadnom sedadle taxíka po tom, ako vozidlo zastavila policajná hliadka pre porušovanie dopravných predpisov.

Kyjev 8. októbra (TASR) - Poslanec ukrajinského parlamentu zapojený do vyšetrovania korupcie Anton Poľakov (33) zomrel v piatok po tom, ako mu prišlo zle počas jazdy v taxíku. Ukrajinská polícia začala v tejto súvislosti vyšetrovanie vo veci úmyselného zabitia. Informovali o tom agentúry Reuters a Unian.

Pitva potvrdila, že príčinou jeho smrti bola srdcová nedostatočnosť (ischemická choroba srdca). Vyšetrovatelia teraz čakajú na ďalšie výsledky forenznej analýzy. Analýze bude podrobený aj taxík, v ktorom poslanca našli mŕtveho.

Podľa ukrajinskej generálnej prokuratúry Poľakova našli v bezvedomí na zadnom sedadle taxíka po tom, ako vozidlo zastavila policajná hliadka pre porušovanie dopravných predpisov. Taxikár vypovedal, že poslanca vyzdvihol v prímestskej časti Kyjeva. Počas jazdy mu potom prišlo zle a sťažoval sa na nevoľnosť.

Polícia v súčasnosti vyšetruje okolnosti smrti politika. Podľa agentúry Unian začali úrady vyšetrovanie podľa časti trestného zákonníka, ktorá sa zaoberá úmyselnou vraždou.

Agentúra Unian upozornila na to, že Poľakov niekoľko dní pred smrťou vypovedal na Národnom protikorupčnom úrade Ukrajiny, kde svedčil proti poslancom, ktorí podľa jeho slov dostávali obálky s peniazmi na toaletách v budove parlamentu.

Sám Poľakov túto informáciu potvrdil pre televíziu Ukrajina 24, pre ktorú taktiež uviedol, že poslanci ukrajinskej vládnucej strany dostávali na záchodoch obálky s peniazmi v deň hlasovania o zákone proti oligarchom.