Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Ukrajinský predstaviteľ: Ruskí vojaci sa vrátili do mesta Kreminna

Na archívnej snímke ruskí vojaci, východná Ukrajina, utorok 12. júla 2022. Foto: TASR/AP

Podobná situácia sa podľa Hajdaja odohrala v utorok v meste Svatove – ruské jednotky odtiaľ odišli, no po určitom čase sa vrátili.

Kyjev 14. septembra (TASR) – Ruskí vojaci sa vrátili do mesta Kreminna v Ruskom okupovanej Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny, ktoré bolo ešte v utorok "úplne prázdne". Strhávali tam ukrajinské vlajky vyvesené miestnymi partizánmi, uviedol v stredu ukrajinský oblastný gubernátor Serhij Hajdaj. Informoval o tom denník The Guardian.

Podobná situácia sa podľa Hajdaja odohrala v utorok v meste Svatove – ruské jednotky odtiaľ odišli, no po určitom čase sa vrátili. V utorok opustili aj Starobilsk, ďalšie mesto v Luhanskej oblasti, kam sa zatiaľ nevrátili.

Ukrajinské železnice medzitým vypravili skúšobný vlak do mesta Balaklija v susednej Charkovskej oblasti, v ktorej ukrajinské sily pri protiofenzíve podľa Kyjeva opätovne obsadili vyše 8000 štvorcových kilometrov územia.

Gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov na Telegrame napísal, že návrat "oslobodených miest a dedín do normálneho života" je teraz najdôležitejšia vec. "V súčasnosti je našou hlavnou prioritou uskutočniť odmínovanie, obnoviť kritickú infraštruktúru a poskytovať verejné služby," doplnil.