Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Ukrajinský prezident Zelenskyj: Rusko je synonymom teroru

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj hovorí počas svojej tlačovej konferencie pri príležitosti ročného výročia vojny medzi Ruskom a Ukrajinou v Kyjeve na Ukrajine v piatok 24. februára 2023. Foto: TASR/AP

Útoky sú vo dne, v noci, povedal Zelenskyj.

Kyjev 11. marca (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu večer vo videopríhovore smútil nad novými "brutálnymi teroristickými útokmi" Ruska na mestá po celej Ukrajine. Uviedli to tlačové agentúry DPA a Reuters.

Útoky sú vo dne, v noci, povedal Zelenskyj. "Rakety a delostrelecká paľba, drony a mínomety. Zákerný štát používa rôzne zbrane s jediným cieľom ničiť život a nenechať po sebe nič ľudské," uviedol ukrajinský prezident.

"Trosky, sutiny, krátery v zemi, kam dopadli rakety, sú autoportrétom Ruska, ktoré maľuje tam, kde existuje život bez Ruska," pokračoval Zelenskyj. "Tá krajina znamená zlo," dodal.

"Stala sa synonymom teroru a bude príkladom porážky a spravodlivého trestu za tento teror. Kremeľ trestu nezabráni," uviedol Zelenskyj v pravidelnom večernom videoodkaze.

Spomenul niekoľko miest a oblastí, ktoré najviac zasiahli nové ruské útoky. Informoval, že len samotnú Charkovskú oblasť postihlo od začiatku roka 40 raketových útokov. Podľa jeho slov zabila v sobotu ruská paľba v meste Cherson troch ľudí - boli na ceste do obchodu s potravinami.

"Chcem podporiť všetky naše mestá a komunity, ktoré sú terčom brutálnych teroristických útokov," dodal Zelenskyj.