Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Zahraničie

Ukrajinský vyjednávač Podoľak: Naše postoje zostávajú nezmenené

Mychajlo Podoľak, poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a člen ukrajinskej delegácie, odpovedá na otázky novinárov po skončení mierových rozhovorov medzi ruskou a ukrajinskou delegáciou v Homeľskej oblasti v blízkosti bielorusko-ukrajinskej hranice v pondelok 28. februára 2022. Foto: TASR/AP

Vyjadrenia ruskej strany sú podľa Podoľaka len ruské požiadavky a všetky majú za cieľ, okrem iného, vyvolať napätie v médiách.

Kyjev 18. marca (TASR) - Poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoľak v piatok uviedol, že Rusko sa pokúša "vyprovokovať napätie" v médiách. Postoje Ukrajiny na mierových rokovaniach však podľa neho zostávajú nezmenené. TASR správu prevzala z webovej stránky stanice BBC.

Hlavný vyjednávač ruskej delegácie na mierových rokovaniach Vladimir Medinskij v piatok uviedol, že Rusko a Ukrajina sa priblížili k dosiahnutiu dohody o neutrálnom štatúte Ukrajiny a demilitarizácii.

Vyjadrenia ruskej strany sú však podľa Podoľaka len ruské požiadavky a všetky majú za cieľ, okrem iného, vyvolať napätie v médiách. "Naše postoje zostávajú nezmenené. Prímerie, stiahnutie vojakov a silné bezpečnostné záruky s konkrétnymi plánmi", napísal poradca na Twitteri.