Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Úrad srbského prezidenta: Správy o hospitalizácii Vučiča sú nepravdivé

Srbský prezident Aleksandar Vučič gestikuluje na tlačovej konferencii v Belehrade v pondelok 24. apríla 2023. Foto: TASR/AP

Niektoré médiá vo štvrtok informovali, že Vučiča urgentne hospitalizovali v srbskej metropole, nie však v tamojšej vojenskej nemocnici.

Belehrad 28. apríla (TASR) — Správy niektorých srbských médií o tom, že srbského prezidenta Aleksandra Vučiča vo štvrtok večer urgentne hospitalizovali v Belehrade, nie sú pravdivé. Pre denník Danas to v piatok uviedol jeho úrad.

Danas ďalej napísal, že Vučič v piatok absolvuje plánovaný program v regióne Zaječar.

Niektoré médiá vo štvrtok informovali, že Vučiča urgentne hospitalizovali v srbskej metropole, nie však v tamojšej vojenskej nemocnici (VMA).

Stúpenci tamojšej opozície následne podľa spravodajského portálu B92 zverejnili sériu príspevkov na sociálnej sieti Twitter, v ktorých tvrdili, že Vučiča hospitalizovali už "druhýkrát za uplynulých 20 dní". Zároveň "ďakovali Bohu a prosili ho, aby Vučič rýchlo zomrel".

Server Alo.rs v tejto súvislosti napísal, že Vučič nechce byť ošetrovaný vo VMA odvtedy, ako sa tamojší lekár Slobodan Obradovič pripojil k zoskupeniu Spolu proti covidu, ktoré sa "snažilo znevážiť snahy srbského štátu chrániť ľudí a zabezpečiť zdravotnú starostlivosť počas pandémie".