Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Muž, ktorý autom vrazil do ľudí v Nemecku, ide do vyšetrovacej väzby

Policajt vyšetruje na mieste incidentu, kde v pondelok 29-ročný Nemec aautom vrazil do ľudí počas karnevalového sprievodu v meste Volkmarsen v spolkovej krajine Hesensko 25. februára 2020. Foto: TASR/AP

Muž čelí obvineniam z pokusu o vraždu, ťažkého ublíženia na zdraví a nebezpečne rýchlej jazdy.

Frankfurt nad Mohanom 25. februára (TASR) - Generálna prokuratúra vo Frankfurte nad Mohanom nariadila v utorok večer vziať do vyšetrovacej väzby 29-ročného Nemca, ktorý v pondelok autom vrazil do davu ľudí počas karnevalového sprievodu v meste Volkmarsen v spolkovej krajine Hesensko a viac ako 60 osôb zranil. Informovala o tom agentúra DPA.

Muž čelí obvineniam z pokusu o vraždu, ťažkého ublíženia na zdraví a nebezpečne rýchlej jazdy.

Prokuratúra zopakovala, že vyšetrovanie o motíve činu stále prebieha a je vedené "všetkými smermi". Muž podľa prokuratúry svoje vozidlo "vedome nasmeroval do väčšej skupiny ľudí s úmyslom zabiť". Ako vyplýva z doterajšieho vyšetrovania, zranenia utrpelo 61 ľudí vo veku dvoch až 85 rokov. Bolo medzi nimi 20 detí. Niekoľko osôb bolo zranených ťažko.

Vzatie do vyšetrovacej väzby nariadil okresný súd v meste Kassel na žiadosť generálnej prokuratúry vo Frankfurte nad Mohanom. Podozrivý podľa informácií úradov nebol v čase spáchania činu pod vplyvom alkoholu. To, či užil iné omamné látky, zatiaľ nie je jasné, povedal hovorca prokuratúry.

V utorok večer sa na ekumenickej bohoslužbe vo Volkmarsene pripomínajúcej si nešťastný incident zúčastnili stovky ľudí, medzi nimi aj predseda vlády Hesenska Volker Bouffier a hesenský minister vnútra Peter Beuth.