Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Biely dom odkladá návštevu španielskeho kráľovského páru

Španielsky kráľ Filip VI. (vpravo) a jeho manželka kráľovná Letizia (vľavo), archívna foto. Foto: TASR/AP

Malo ísť o tretiu štátnu večeru od začiatku Trumpovej vlády. Prvú štátnu večeru Trump usporiadal na počesť francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Washington 18. marca (TASR) - Biely dom posunul v súvislosti s pandémiou koronavírusu termín nadchádzajúcej štátnej návštevy španielskeho kráľa Filipa VI. a jeho manželky, kráľovnej Letizie.

Americký prezident Donald Trump a prvá dáma USA Melania Trumpová mali španielsky kráľovský pár privítať v Bielom dome 21. apríla. Súčasťou štátnej návštevy mala byť aj štátna večera. Jej odklad v stredu oznámila Trumpova hovorkyňa Stephanie Grishamová, píše agentúra AP.

"Aby Spojené štáty a Španielsko mohli naďalej venovať všetky svoje zdroje a pozornosť boju proti (ochoreniu) COVID-19, sa štátna návšteva Bieleho domu španielskeho kráľa Filipa VI. a kráľovnej Letizie, plánovaná 21. apríla 2020, odkladá, " uviedla Grishamová.

Dodala, že Trump s manželkou sa tešia, že kráľovský pár privítajú "v blízkej budúcnosti".

Malo ísť o tretiu štátnu večeru od začiatku Trumpovej vlády. Prvú štátnu večeru Trump usporiadal na počesť francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona v apríli 2018 a druhú na počesť Austrálie v septembri 2019.