Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

USA bude od cestujúcich z Británie žiadať negatívny test na COVID-19

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dopravné spojenia s Britániou obmedzili už desiatky krajín.

Washington 25. decembra (TASR) - Cestujúci z Británie sa budú musieť pred letom do Spojených štátov preukázať negatívnym výsledkom testu na koronavírus SARS-CoV-2, oznámilo americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb. Dôvodom je nový kmeň koronavírusu, ktorý bol objavený vo Veľkej Británii. V piatok o tom informovala agentúra AP.

Počnúc pondelkom musia ľudia smerujúci z Británie do USA predložiť leteckej spoločnosti negatívny test na koronavírus, ktorý bol vykonaný najviac 72 hodín pred odletom, píše sa vo vyhlásení, ktoré CDC zverejnilo vo štvrtok večer.

Centrum ďalej uviedlo, že z dôvodu cestovných obmedzení v súvislosti s pandémiou, ktoré platia od marca, sa letecká premávka medzi Britániou a USA znížila o 90 percent.

Dopravné spojenia s Britániou obmedzili už desiatky krajín. V Spojenom kráľovstve totiž nedávno zistili výskyt novej mutácie koronavírusu, ktorá sa podľa odborníkov šíri výrazne rýchlejšie než mutácie ostatné. Podľa britského premiéra Borisa Johnsona je nový kmeň koronavírusu prenosnejší o približne 70 percent.