Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

USA: Členku tímu Harrisovej pozítivne testovali na ochorenie COVID-19

Na snímke americká viceprezidentská kandidátka Kamala Harrisová. Foto: TASR/AP

Kamala Harrisová je 55-ročná kalifornská senátorka jamajsko-indického pôvodu.

Washington 15. októbra (TASR) - Americká demokratická viceprezidentská kandidátka Kamala Harrisová vo štvrtok prerušila svoje cestovné plány v súvislosti s nadchádzajúcimi prezidentskými voľbami po tom, čo členku jej tímu pozitívne testovali na ochorenie COVID-19. Informáciu priniesla agentúra AFP.

Podľa Jen O'Malleyovej Dillonovej, vedúcej kampane prezidentského kandidáta Joea Bidena, sa okrem vedúcej oddelenia komunikácie Liz Allenovej nakazil aj jeden z členov posádky, ktorý nie je súčasťou Harrisovej tímu. Harrisová podľa nej nemusí ísť do karantény, no v záujme zachovania bezpečnosti sa viceprezidentská kandidátka rozhodla zrušiť plánovanú pracovnú cestu a pokračovať v online kampani až do 19. októbra, keď sa opäť plánuje vydať na cesty. Vedúca kampane podľa denníka The Independent navyše dodala, že Harrisová nebola v blízkom kontakte s nakazenými osobami.

Kamala Harrisová je 55-ročná kalifornská senátorka jamajsko-indického pôvodu. Bývalá prokurátorka sa dostala do povedomia, keď spochybnila Trumpových nominantov a kandidátov na sudcov Najvyššieho súdu. Harrisová je prvou Afroameričankou a zároveň prvou Američankou ázijského pôvodu, ktorá sa stala viceprezidentskou kandidátkou.