Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Muž zomrel po streľbe v centre Austinu, kde utrpelo zranenia 14 ľudí

Stopy krvi zostali na Šiestej ulici plnej barov v centre texaského mesta Austin po masovej streľbe, ku ktorej došlo v sobotu ráno 12. júna 2021. Foto: TASR/AP

Masová streľba – jedna z najmenej troch v USA v noci na sobotu – vyvolala paniku na Šiestej ulici, ktorá je obľúbeným miestom nočného života v Austine.

Austin 14. júna (TASR) - Muž podľahol svojim zraneniam po masovej streľbe na zaplnenej ulici v centre mesta Austin v americkom štáte Texas, kde si incident vyžiadal vyše desiatku zranených. V nedeľu o tom informovala polícia, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra AP.

Douglasa Johna Kantora hospitalizovali s kritickými strelnými poraneniami, ktoré utrpel pri streľbe v sobotu skoro ráno o 01:30, a zomrel v nedeľu o 12:01, dodalo policajné oddelenie v Austine v tlačovom vyhlásení.

K incidentu došlo na ulici plnej barov, ktorá je zátarasami oddelená od premávky a vozidiel. Podľa slov polície sú vyšetrovatelia presvedčení, že streľba bola vyústením sporu medzi návštevníkmi dvoch osláv.

Jedného podozrivého zatkli. Polícia v oznámení bez podrobností ešte uviedla, že pátra po stopách druhého podozrivého, ktorý je stále na úteku, a vyšetrovanie trvá.

Táto masová streľba – jedna z najmenej troch v USA v noci na sobotu – vyvolala paniku na Šiestej ulici, ktorá je obľúbeným miestom nočného života v Austine, meste, v ktorom sa nachádza aj Texaská univerzita.