Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Texasana obvinili z pokusu vyhodiť do vzduchu konfederačnú sochu

Ilustračné foto Foto: TASR

Strážnik v houstonskom Hermannovom parku prichytil Schnecka minulú sobotu, ako kľačí blízko sochy Richarda Dowlinga, poručíka konfederačnej armády v americkej občianskej vojne.

Houston 22. augusta (TASR) - Americká federálna prokuratúra informovala v pondelok o prípade 25-ročného muža zo štátu Texas, ktorého zadržali v meste Houston, keď sa údajne snažil odpáliť výbušninu pri jednom z tzv. konfederačných pamätníkov. Podľa agentúry AP bol 25-ročný Andrew Schneck obvinený z pokusu poškodiť alebo zničiť majetok, na ktorého údržbu sú čerpané prostriedky z federálnych fondov.

Strážnik v houstonskom Hermannovom parku prichytil Schnecka minulú sobotu, ako kľačí blízko sochy Richarda Dowlinga, poručíka konfederačnej armády v americkej občianskej vojne. Pri sebe mal dve škatule s lepiacou páskou a drôtmi, ako aj fľašu obsahujúcu tekutinu, ktorej zložky sú používané ako výbušnina.

Právny zástupca obvineného Philip Hilder odmietol poskytnúť vyjadrenie. Schneckovi však už dávnejšie súd uložil päťročnú podmienku, keď sa v roku 2014 priznal k nevhodnému skladovaniu výbušnín.