Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Na komplikácie spôsobené koronavírusom zomrel Terrence McNally

Na archívnej snímke zo 14. mája 2006 sa usmieva americký dramatik, scenárista a libretista Terrence McNally. McNally zomrel v utorok 24. marca 2020 vo veku 81 rokov. Príčinou jeho smrti boli komplikácie spôsobené koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom spravodajská televízia CNN. cNally zomrel v nemocnici v meste Sarasota v americkom štáte Florida. V minulosti sa vyliečil z rakoviny, trpel však obštrukčnou chorobou pľúc. Foto: TASR/AP

V roku 2019 sa McNally, ktorého divadelná kariéra trvala šesť desaťročí, stal laureátom prestížnej divadelnej ceny Tony za celoživotné dielo.

Tallahassee 25. marca (TASR) – Americký dramatik, scenárista a libretista Terrence McNally zomrel včera vo veku 81 rokov. Príčinou jeho smrti boli komplikácie spôsobené koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom spravodajská televízia CNN.

McNally zomrel v utorok v nemocnici v meste Sarasota v americkom štáte Florida. V minulosti sa vyliečil z rakoviny, trpel však obštrukčnou chorobou pľúc.

V roku 2019 sa McNally, ktorého divadelná kariéra trvala šesť desaťročí, stal laureátom prestížnej divadelnej ceny Tony za celoživotné dielo. Ceny Tony získal v 90. rokoch aj za divadelné hry Love! Valour! Compassion! a Master Class. Rovnaké ocenenie si odniesol aj za libreto k muzikálu Kiss of the Spider Woman (Bozk pavúčej ženy), ktoré napísal na motívy rovnomenného románu argentínskeho spisovateľa Manuela Puiga z roku 1976.