Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Pri New Yorku sa vykoľajil osobný vlak, štyri obete

Na snímke vykoľajený vlak pri americkom meste New York v časti Bronx 1. decembra 2013. Najmenej štyria ľudia zahynuli a desiatky utrpeli zranenia pri dnešnom vykoľajení sa osobnej vlakovej súpravy pri americkom meste New York v časti Bronx, pričom niekoľko vozňov skončilo vo vodách ramena rieky Hudson. Foto: TASR/AP

Celkovo sa mimo dráhy trate ocitlo deväť vozňov, na mieste zasahujú početné záchranné oddiely.

New York 1. decembra (TASR) - Najmenej štyria ľudia zahynuli a desiatky utrpeli zranenia pri dnešnom vykoľajení sa osobnej vlakovej súpravy pri americkom meste New York v časti Bronx, pričom niekoľko vozňov skončilo vo vodách ramena rieky Hudson. Informovala o tom spravodajská stanica BBC s odvolaním sa na miestne médiá.

Podľa denníka New York Post sa vlak vykoľajil v mieste, kde sa zlievajú rieky Hudson a Harlem. Celkovo sa mimo dráhy trate ocitlo deväť vozňov, na mieste zasahujú početné záchranné oddiely. Ako uviedol tamojší dopravný úrad, k incidentu došlo neďaleko zastávky Spuyten Duyvil. Premávku na celej trati zastavili.

Vlak smeroval zo stanice Poughkeepsie do hlavnej newyorskej stanice Grand Central Terminal. Hudson Line - úsek trate, na ktorom došlo k incidentu - sa tiahne z mesta New York pozdĺž východného pobrežia rieky Hudson. Vlaková súprava patrí tamojšej železničnej spoločnosti Metro-North Railroad.