Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

USA ocenili predsedníctvo SR v OBSE za osvetu o antisemitizme

Na archívnej snímke úradujúci predseda Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) Miroslav Lajčák. Foto: TASR Pavel Neubauer

Poradkyňa z americkej misie pri OBSE zdôraznila, že Spojené štáty odsudzujú všetky formy nenávisti a naliehavo vyzývajú ostatných v regióne OBSE, aby bojovali proti nej a všetkým jej formám.

Viedeň 31. januára (TASR) - Spojené štáty sa poďakovali vo štvrtok slovenskému predsedníctvu v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) za to, že na budúci týždeň usporiada v Bratislave konferenciu o boji proti antisemitizmu v regióne OBSE. Vyhlásenie zaznelo na zasadnutí Stálej rady OBSE vo Viedni, informovala na svojej internetovej stránke americká misia pri OBSE.

"Oceňujeme váš dôraz na osvetu s cieľom zaoberať sa antisemitizmom a riešiť tieto problémy, ako aj využiť príležitosti na sociálnych médiách na podporu tolerancie," uviedla vo Viedni politická poradkyňa z americkej misie pri OBSE Lane D. Bahlová.

Bahlová zdôraznila, že Spojené štáty odsudzujú všetky formy nenávisti a naliehavo vyzývajú ostatných v regióne OBSE, aby bojovali proti nej a všetkým jej formám.

Ďalej uviedla, že pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu "odmietame antisemitizmus v slovách i skutkoch". Taktiež citovala predstaviteľa OBSE pre boj proti antisemitizmu Andrewa Bakera, ktorý nedávno povedal, že slová "nikdy viac" sa nesmú stať "prázdnou frázou, ale naším hlavným princípom".