Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Oscarovému večeru hrozí, že bude bez konferenciera

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Ak sa okolnosti dovtedy nezmenia, pôjde o prvý oscarový galavečer bez konferenciera od roku 1989.

Los Angeles 19. januára (TASR) - Tohtoročný galavečer udeľovania amerických filmových cien Oscar sa pravdepodobne po prvý raz za uplynulých 30 rokov uskutoční bez konferenciera po tom, ako sa komik Kevin Hart vzdal tejto úlohy a organizátori stále nie sú schopní nájsť zaňho vhodnú náhradu. Informovala o tom v sobotu tlačová agentúra AFP.

Hoci tento plán organizátori ešte oficiálne nepotvrdili, zdroje blízke zákulisiu tohto sledovaného podujatia tvrdia, že producenti oscarového večera pokračujú v príprave 91. ročníka udeľovania Cien Akadémie bez výberu konferenciera. Slávnostné udeľovanie cien sa uskutoční 24. februára v Los Angeles.

Ak sa okolnosti dovtedy nezmenia, pôjde o prvý oscarový galavečer bez konferenciera od roku 1989. Tento galavečer bol podľa AFP jedným z "najtrápnejších" v histórii oscarových podujatí.

Podľa niektorých je to, naopak, vítaná zmena. Oscarový špecialista magazínu Variety Tim Gray vyhlásil: "Ľudia už celé roky hovoria, že tento formát - rovnaký od roku 1953 - potrebuje zmenu. Osobne si myslím, že nemať tohto roku žiadneho konferenciera je skvelá myšlienka. Keď príde reč na uvádzanie Oscarov, mnoho ľudí si v súčasnosti myslí, že prijať túto úlohu sa pre jej náročnosť neoplatí. Ide totiž o nevďačnú prácu."