Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Polícia po hláseniach o streľbe zasahuje na strednej škole v Texase

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Polícia po hláseniach o streľbe zasahuje na strednej škole v Texase Zástupca tamojšieho policajného šéfa Kevin Kolbye uviedol, že zranenia utrpeli štyria ľudia, z ktorých dvaja boli postrelení.

Houston 6. októbra (TASR) - Polícia v americkom štáte Texas zasahuje v meste Arlington v súvislosti s hláseniami o streľbe na tamojšej strednej škole. Podľa úradov utrpelo pri streľbe zranenia viacero ľudí. Informovali o tom agentúry AFP a AP.

"Nachádzame sa na strednej škole Timberview, na mieste, kde došlo k streľbe," napísalo o 10.30 h miestneho času (17.30 h SELČ) na svojom účte na Twitteri policajné oddelenie v Arlingtone. Zástupca tamojšieho policajného šéfa Kevin Kolbye uviedol, že zranenia utrpeli štyria ľudia, z ktorých dvaja boli postrelení. Troch zranených podľa jeho slov previezli do nemocnice, zatiaľ čo štvrtá osoba lekárske ošetrenie odmietla.

Polícia sa podľa Starostu mesta Jima Rossa teraz pokúša zadržať podozrivého. Na Twitteri pritom polícia medzičasom zverejnila aj totožnosť a fotografiou domnelého strelca, ktorým je 18-ročný Timothy George Simpkins.

Škola a jej okolie je uzavreté, pričom študenti a jej zamestnanci sa podľa úradov ukrývajú v triedach alebo kanceláriách, píše agentúra AP. Stredná škola sa nachádza v meste Arlington, ktoré je súčasťou metropolitnej oblasti Dallas-Fort Worth.

Na záberoch z televízie bolo v okolí školy vidieť množstvo policajtov, ktorí prehľadávali rozľahlý kampus. Na mieste zasahovali aj sanitky a hasičské autá. Na záberoch boli aj školské autobusy pripravené na evakuáciu študentov. Polícia neskôr na Twitteri oznámila, že pre rodičov žiakov zriadila bezpečné stanovište, kde môžu počkať na svoje deti.

Správa o streľbe prišla iba niekoľko dní po piatkovom incidente na strednej škole v americkom meste Houston, kde páchateľ postrelil riaditeľa školy.