Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

FOTO: Polícia vyšetruje streľbu v Marylande, hlásia aj obete

Na snímke z 9. júna 2022 sa príslušníci orgánov činných v trestnom konaní zhromažďujú na ceste pred vchodom do spoločnosti Columbia Machine neďaleko Smithsburgu. Foto: TASR/AP

Guvernér Marylandu Larry Hogan predtým povedal, že medzi zasiahnutými osobami by mohli byť tri obete na životoch, píše AP.

Baltimore 10. júna (TASR) - Polícia vyšetruje streľbu, ku ktorej došlo vo štvrtok v spoločnosti Columbia Machine v obci Smithsburg v americkom štáte Maryland. Z miesta hlásia viacero obetí. TASR správu prevzala z agentúry AP a webovej stránky stanice CNN.

Úrad miestneho šerifa oznámil, že situácia na mieste sa vyvíja rýchlo. Úrad ďalšie informácie podľa svojich vyjadrení zverejní, keď budú k dispozícii, a odmietol poskytnúť presnejšie údaje o presnom počte obetí a rozsahu ich zranení.

Guvernér Marylandu Larry Hogan predtým povedal, že medzi zasiahnutými osobami by mohli byť tri obete na životoch, píše AP.

Guvernér takisto povedal, že ešte nemá k dispozícii všetky informácie. Osoba podozrivá zo streľby však podľa jeho slov postrelila príslušníka štátnej polície, ktorý následne streľbu opätoval.

Na snímke z 9. júna 2022 sa príslušníci orgánov činných v trestnom konaní zhromažďujú na ceste pred vchodom do spoločnosti Columbia Machine neďaleko Smithsburgu.
Foto: TASR/AP

Úrady hlásia tri obete na životoch v dôsledku streľby


Najmenej tri osoby prišli o život počas štvrtkovej streľby v americkom štáte Maryland. Úrady hlásia aj viacero zranených. TASR správu prevzala z agentúry AP, ktorá sa odvoláva na úrad miestneho šerifa.

Podozrivá osoba spustila streľbu v priestoroch spoločnosti Columbia Machine v obci Smithsburg v Marylande. Tri osoby prišli podľa úradov o život a zranenia utrpel aj strelec a jeden príslušník štátnej polície, píše AP. Strelec podľa úradu šerifa z miesta ušiel. Neskôr ho však vystopovala štátna polícia. On aj policajt boli zranení pri prestrelke.

Smithsburg je obec s takmer 3000 obyvateľmi vzdialená približne 120 kilometrov severozápadne od mesta Baltimore, píše AP.