Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

USA prerušili z bezpečnostných dôvodov výcvik saudskoarabských vojakov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

ámestník ministra obrany USA David Norquist nariadil bezpečnostnú kontrolu všetkých saudskoarabských vojakov, ktorí sa momentálne zúčastňujú na výcviku v Spojených štátoch.

Washington 11. decembra (TASR) - Pentagón v utorok oznámil, že dočasne zastaví operačný letecký výcvik pre približne 300 saudskoarabských vojakov v Spojených štátoch. Dôvodom je minulotýždňová streľba na leteckej základni na Floride, ktorej sa dopustil príslušník saudskoarabských vzdušných síl, pričom usmrtil troch amerických vojakov. Informovala o tom agentúra AFP.

Pokračovať má naďalej teoretické vyučovanie, avšak operačný výcvik je pozastavený pre bezpečnostnú kontrolu, uviedlo ministerstvo obrany USA.

Námestník ministra obrany USA David Norquist nariadil bezpečnostnú kontrolu všetkých saudskoarabských vojakov, ktorí sa momentálne zúčastňujú na výcviku v Spojených štátoch. Táto previerka má byť ukončená do desiatich dní.

Streľba v školiacom stredisku na leteckej základni v meste Pensacola na Floride, ku ktorej došlo minulý piatok, si vyžiadala okrem troch obetí na životoch aj osem zranených. Útočníka vo veku 21 rokov zastrelila polícia.