Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pri streľbe v kalifornskom kostole zomrel jeden človek

Na snímke z 15. mája 2022 policajná páska je natiahnutá okolo exteriéru kostola Geneva Presbyterian Church v kalifornskom meste Laguna Woods. Foto: TASR/AP

Na mieste asi dve hodiny po poludní miestneho času zasahoval okresný hasičský a záchranný zbor, ako aj federálni agenti.

Los Angeles 16. mája (TASR) – Obete nedeľňajšej streľby v kostole v americkej Kalifornii mali taiwanský pôvod, informovalo v pondelok ministerstvo zahraničných vecí v Tchej-peji po najnovšej masovej streľbe v Spojených štátoch. Správu priniesla agentúra AFP.

"Náš zastupiteľský úrad v Los Angeles okamžite spolu s miestnou políciou a ďalšími orgánmi zistili, že jeden zosnulý a piati ranení majú všetci taiwanský pôvod," uviedlo taiwanské ministerstvo zahraničných vecí vo vyhlásení.

K streľbe došlo v južnej Kalifornii, v kostole Geneva Presbyterian Church v meste Laguna Woods, oznámil úrad šerifa okresu Orange. Policajti podľa neho zadržali podozrivého a objavili aj zbraň, ktorá mohla byť použitá pri útoku.
Na snímke z 15. mája 2022 člen jednotky K-9 úradu šerifa okresu Orange hliadkuje okolo kostola Geneva Presbyterian Church v kalifornskom meste Laguna Woods.
Foto: TASR/AP

Predchádzajúce správy hovorili o štyroch zranených v kritickom stave, piata osoba utrpela menej závažné zranenia. Všetky obete boli v dospelom veku. Na mieste asi dve hodiny po poludní tamojšieho času zasahoval okresný hasičský a záchranný zbor, ako aj federálni agenti.

Mesto Laguna Woods leží juhovýchodne od Los Angeles. Bolo vybudované ako komunita pre seniorov a v súčasnosti vyše 80 percent z jeho 18.000 obyvateľov tvoria ľudia vo veku 65 a viac rokov, približuje AP. Dodáva, že k streľbe došlo v lokalite, kde sa nachádzajú aj katolícky, luteránsky a metodistický kostol i židovská synagóga.

Útok prišiel deň po tom, ako 18-ročný muž zastrelil desať ľudí v supermarkete v meste Buffalo v americkom štáte New York.