Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

USA uvalili sankcie na dvadsať ukrajinských štátnikov

Tí sú podľa USA zodpovední za nedávny tvrdý zásah proti demonštrantom a politický útlak v krajine.

Washington 20. februára (TASR) - Spojené štáty v stredu pristúpili k uvaleniu sankcií na dvadsať čelných predstaviteľov Ukrajiny, ktorí sú podľa USA zodpovední za nedávny tvrdý zásah proti demonštrantom a "politický útlak" v krajine.

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na vysokopostaveného predstaviteľa amerického ministerstva zahraničných vecí. Ten poskytol informácie pod podmienkou zachovania anonymity. Zároveň odmietol zverejniť mená štátnikov, na ktorých sa sankcie vzťahujú.

Minister financií USA: Jadrom problémov na Ukrajine je ekonomická kríza

Ukrajina by mala požiadať o pomoc Medzinárodný menový fond (MMF), aby sa vystrábila z hospodárskej krízy, ktorá krajinu momentálne sužuje, tvrdí minister financií USA Jack Lew. Informovala o tom agentúra Reuters.

"Jadrom problému je hospodárska kríza a s tou sa budú musieť na Ukrajine popasovať," povedal Lew na konferencii organizovanej v stredu Radou pre svetové záležitosti (WAC) v San Franciscu.

Lew ďalej spresnil, že Ukrajina by sa mala obrátiť na MMF so žiadosťou o finančnú pomoc s návrhom reforiem, ako ozdraviť svoju ekonomiku.