Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Meta spustila aplikáciu Thread, ktorá môže konkurovať Twitteru

Na archívnej snímke z 22. marca 2023 návštevníci stánku spoločnosti Meta na konferencii Game Developers v San Franciscu. Foto: TASR/AP

Používatelia sa do aplikácie Thread môžu prihlásiť pomocou svojich údajov z Instagramu, ktorý má viac než dve miliardy používateľov, dodáva Reuters.

Menlo Park 6. júla (TASR) - Americká spoločnosť Meta v noci na štvrtok spustila svoju aplikáciu Thread, ktorá môže predstavovať konkurenciu pre sociálnu sieť Twitter. TASR o tom informuje na základe správ agentúr DPA a Reuters.

Meta vlastní sociálne siete Facebook a Instagram. Thread je s nimi prepojená a využíva už existujúce prepojenia medzi miliónmi používateľov, píše DPA a dodáva, že táto aplikácia môže predstavovať konkurenciu pre Twitter.

Používatelia sa do aplikácie Thread môžu prihlásiť pomocou svojich údajov z Instagramu, ktorý má viac než dve miliardy používateľov, dodáva Reuters.

Dĺžka príspevkov je maximálne 500 znakov, čo je viac než 280 znakov, ktoré umožňuje Twitter. Používatelia môžu pridať webové odkazy, fotografie a videá v dĺžke až päť minút.

Šéf spoločnosti Meta Mark Zuckerberg oznámil, že počas prvých štyroch hodín od spustenia sa do aplikácie Thread prihlásilo päť miliónov ľudí.

Thread je už dostupná v USA a desiatkach ďalších krajín. V členských krajinách EÚ však Met najskôr musí vyriešiť záležitosti v oblasti regulácie, dodáva DPA.

Vlastníkom Twitteru sa vlani v októbri stal miliardár a podnikateľ Elon Musk a táto sociálna sieť odvtedy zaznamenala viacero ťažkostí, píše DPA. Musk v sobotu oznámil, že Twitter obmedzuje počet príspevkov, ktoré môžu používatelia čítať za jeden deň. Cieľom je zastaviť "extrémnu úroveň" extrakcie údajov a manipuláciu systému.