Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Zahraničie

Svetoví politici želajú Trumpovcom skoré uzdravenie

Na archívnej snímke americký prezident Donald Trump a prvá dáma Melania Trumpová. Foto: TASR/AP

Uzdravenie praje americkému prezidentovi Boris Johnson, Vladimir Putin či Charles Michel.

Washington/Londýn/Moskva 2. októbra (TASR) - Prezidentovi Spojených štátov Donaldovi Trumpovi a jeho manželke Melanii, ktorým testy potvrdili ochorenie COVID-19, vyjadrili podporu osobnosti z politiky a verejného života z celého sveta vrátane predsedu Európskej rady Charlesa Michela či indického premiéra Naréndru Módího. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

"Ukazuje to, že vírus nešetrí nikoho, vrátane tých, ktorí boli voči nemu skeptickí. Želám mu skoré uzdravenie," uviedol hovorca francúzskej vlády Gabriel Attal.

Britský premiér Boris Johnson, ktorý mal ťažší priebeh ochorenia COVID-19, zaželal v piatok americkému prezidentovi a prvej dáme Melanii rýchle zotavenie. "Pozdravujem prezidenta Trumpa a prvú dámu. Dúfam, že sa obaja rýchlo uzdravia," napísal Johnson na Twitteri.



Aj ruský prezident Vladimir Putin zaželal Donaldovi Trumpovi rýchle zotavenie. Zároveň vyjadril presvedčenie, že jeho vitalita, dobrá nálada a optimizmus mu pomôžu zvíťaziť nad týmto nebezpečným vírusom.

Podľa denníka China Daily je pozitívny test amerického prezidenta ďalšou pripomienkou toho, že koronavírus sa šíri ďalej, aj keď sa Trump zúfalo snažil naznačiť, že už nepredstavuje nebezpečenstvo.

Správu o svojom a manželkinom pozitívnom teste na COVID-19 oznámil Trump v piatok na Twitteri.