Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Trump absolvoval ďalší test na koronavíru. Bol negatívny

Prezident USA Donald Trump vo štvrtok oznámil, že absolvoval v Bielom dome svoj druhý test na prítomnosť nového koronavírusu - a bol negatívny. Informovala o tom v piatok agentúra AFP. "Konal sa dnes ráno. Ukázal, že prezident má negatívny test na COVID-19," povedal Trump na tlačovej konferencii. Na snímke z 1, apríla 2020 informuje Donald Trump o situácii s pandémiou koronavírusu na tlačovej konferencii v Bielom dome vo Washingtone. Foto: TASR/AP

Brazílske veľvyslanectvo vo Washingtone vyhlásilo, že brazílsky chargé d'affaires Nestor Forster bol pozitívne testovaný na koronavírus po tom, ako sedel s Trumpom za jedným stolom pri večeri.

Washington 3. apríla (TASR) - Prezident USA Donald Trump vo štvrtok oznámil, že absolvoval v Bielom dome svoj druhý test na prítomnosť nového koronavírusu - a bol negatívny. Informovala o tom v piatok agentúra AFP.

"Konal sa dnes ráno. Ukázal, že prezident má negatívny test na COVID-19," povedal Trump na tlačovej konferencii.

Išlo o Trumpov druhý test na ochorenie COVID-19, ktoré je spôsobené koronavírusom SARS-CoV-2. Tentoraz použili novú, rýchlu metódu, ktorá podľa Trumpa trvala minútu a výsledok bol známy do 15 minút.

Výsledok prvého Trumpovho testu zverejnil Biely dom 14. marca. Bol takisto negatívny.

Americký prezident čelil predtým opakovaným otázkam novinárov, kedy si dá urobiť test na nový typ koronavírusu po tom, ako mal viaceré priame i nepriame kontakty s ľuďmi, ktorých testy boli pozitívne.

Brazílske veľvyslanectvo vo Washingtone vyhlásilo, že brazílsky chargé d'affaires Nestor Forster bol pozitívne testovaný na koronavírus po tom, ako sedel s Trumpom za jedným stolom pri večeri. Takisto pozitívne testovaný bol aj poradca brazílskeho prezidenta Jair Bolsonaro, ktorý zverejnil na internete fotografie, na ktorých stojí vedľa Trumpa.