Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Trumpa pretestovali, ako sa u jeho spolupracovníčke potvrdil COVID-19

Americký prezident Donald Trump (vľavo) a demokratický prezidentský kandidát, bývalý viceprezident Joe Biden s moderátorom Chrisom Wallaceom (uprostred) zo spravodajskej stanice Fox News počas prvej prezidentskej debaty 29. septembra 2020 v Clevelande. Foto: TASR/AP

Trump neskôr na Twitteri napísal, že spoločne s prvou dámou Melaniou čakajú na výsledky testov a pôjdu zatiaľ do karantény.

Washington 2. októbra (TASR) - Americký prezident Donald Trump v noci na piatok potvrdil, že jeho spolupracovníčka Hope Hicksová mala pozitívny test na koronavírus SARS-CoV-2. Prezident dodal, že vo štvrtok spolu s manželkou Melaniou Trumpovou absolvovali testy. Informovali o tom agentúra DPA a stanica CNN na svojej webovej stránke.

"Mala pozitívny test, práve som sa to dozvedel," povedal Trump vo štvrtok večer v rozhovore pre televíznu stanicu Fox News. Hicksová je podľa neho pracovitá a na tvári nosí ochranné rúško.

Takisto povedal, že s Hicksovou trávi veľa času a preto on i Melania absolvovali testy.

Trump neskôr na Twitteri napísal, že spoločne s prvou dámou Melaniou čakajú na výsledky testov a pôjdu zatiaľ do karantény.

Hicksová v poslednom období absolvovala niekoľko spoločných ciest s prezidentom vrátane utorkovej prezidentskej predvolebnej debaty v Clevelande.

Podľa CNN ju videli i v stredu na palube prezidentovej oficiálnej helikoptéry Marine One spolu s ďalšími Tumpovými blízkymi spolupracovníkmi vrátane jeho zaťa Jareda Kushnera. Ochorenie COVID-19 u Hicksovej podľa AP potvrdili vo štvrtok.