Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Viceprezident Mike Pence mal negatívy výsledok testu na koronavírus

Americký viceprezident Mike Pence, archívne foto. Foto: TASR/AP

Viceprezident USA sa dáva testovať každý deň.

Washington 2. októbra (TASR) - Viceprezident USA Mike Pence mal negatívny test na koronavírus SARS-CoV-2. Uviedol to v piatok jeho hovorca po tom, ako sa objavila správa, že koronavírusom nového typu sa nakazil aj prezident USA Donald Trump.

Hovorca podľa agentúry AFP spresnil, že za uplynulé mesiace sa stalo rutinou, že viceprezident Pence je na COVID-19 testovaný každý deň. Uviedol, že negatívny výsledok testov na koronavírus SARS-CoV-2 mal v piatok ráno Pence i jeho manželka. Správu o svojom a manželkinom pozitívnom teste na COVID-19 oznámil Trump v piatok na Twitteri.

Trumpov tvít, v ktorom oznamoval, že jemu a jeho manželke Melanii diagnostikovali koronavírus, získal najviac lajkov za celú existenciu prezidentovho účtu na sociálnej sieti Twitter: lajklo ho 1,2 milióna ľudí a mal aj vyše 700 000 retweetov.



Doteraz mal najviac lajkov tvít, v ktorom Trump oznamoval, že rapper A$AP Rocky bol prepustený z väzenia vo Švédsku a vrátil sa do Spojených štátov. Trumpov twitterový účet má 85,6 milióna sledovateľov.