Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Z funkcie odchádza generálny riaditeľ Disney Bob Iger

Na archívnej snímke z 8. augusta 2017 logo amerického koncernu Walt Disney na newyorskej burze. Foto: TASR/AP

Spoločnosť Disney kúpila štúdio 20th Century Fox spolu s ďalšími mediálnymi podnikmi vlani v marci za 71 miliárd dolárov.

New York 26. februára (TASR) - Novým generálnym riaditeľom americkej spoločnosti The Walt Disney Company sa v utorok stal Bob Chapek, ktorý vo funkcii nahradil Boba Igera. Informovala o tom agentúra AP.

Iger bol šéfom Disney od roku 2005. Ostáva vo vrcholovom manažmente spoločnosti a prechádza do funkcie výkonného riaditeľa, ktorú bude zastávať do konca roka 2021.

Chapek, ktorý doposiaľ pôsobil ako šéf Disney Parks, Experiences and Products, je v poradí iba siedmy generálny riaditeľ spoločnosti Disney v jej histórii.

Iger uviedol, že ide o "optimálny čas", aby odstúpil po tom, ako spoločnosť Disney získala aktíva spoločnosti Fox a po spustení streamovacej služby Disney Plus v novembri.

Spoločnosť Disney kúpila štúdio 20th Century Fox spolu s ďalšími mediálnymi podnikmi vlani v marci za 71 miliárd dolárov. Štúdio je známe produkciou niekoľkých najúspešnejších filmov všetkých čias vrátane Titanicu či Avatara.