Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Muž v USA urážal rabína a odhodil pred synagógou vrece s fekáliami

Na snímke Jeffrey Carl Fleming. Foto: TASR/AP

Na utorkovom súdnom pojednávaní Flemingov právnik požiadal o posúdenie duševného stavu svojho klienta.

Washington 26. mája (TASR) - Americká polícia zatkla na Floride v pondelok muža, ktorý vykrikoval na rabína antisemitské nadávky a pred synagógu odhodil vrece s ľudskými fekáliami. V utorok o tom informovala tlačová agentúra AP.

Jeffreyho Carla Fleminga zatkli v juhofloridskom meste Hallandale Beach a obvinili z ťažkého zločinu prenasledovania motivovaného nenávisťou a z odhodenia fekálií.

Fleminga vzali v utorok do väzby v okrese Broward a jeho prepustenie je možné na kauciu 11.000 dolárov. Podrobnosti o jeho zatýkaní neboli zverejnené.

Policajný kapitán Pedro Abut vo vyhlásení uviedol, že práve Fleming (39) je tým mužom, zachyteným na videu mobilného telefónu, ako v piatok v meste Hallandale Beach pokrikuje pred synagógou chasidského ortodoxného hnutia Chabad Ľubavič.

Muž, bosý a oblečený v bielom rúchu, odišiel a zakrátko sa vrátil – niesol vrece alebo obliečku na vankúš, ktorá obsahovala ľudské fekálie. Odhodil to pred synagógou a zakričal "Židia by mali zomrieť!", píše sa v policajnej správe.

Takisto napľul na posvätný symbol židovskej viery, sedemramenný svietnik menóra, ktorý stál pri chodníku, spresnila polícia.

Na utorkovom súdnom pojednávaní Flemingov právnik požiadal o posúdenie duševného stavu svojho klienta.