Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

USA opäť zaznamenali rekordný nárast prípadov koronavírusu

Zdravotník s ochranným krytom na tvári stojí pred zdravotníckym zariadením Wyckoff Heights Medical Center v New Yorku, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Odborníci sa obávajú, že čoskoro môže nasledovať aj prudký nárast počtu úmrtí.

Washington 12. júla (TASR) - Spojené štáty opäť hlásia rekordný denný nárast prípadov nákazy koronavírusom, v piatok ich zaznamenali viac ako 66.000. Informovala o tom v sobotu agentúra DPA na základe údajov zverejnených Univerzitou Johnsa Hopkinsa.

Podľa štatistík univerzity v krajine zaznamenali rekordné prírastky nakazených trikrát za posledné štyri dni. Odborníci sa obávajú, že čoskoro môže nasledovať aj prudký nárast počtu úmrtí.

Na Floride, ktorá patrí medzi americké štáty s najvýraznejšími nárastmi za uplynulé dni, v piatok zaregistrovali 10.000 nových prípadov a 93 úmrtí. V štáte sa pritom rozhodli opätovne otvoriť zábavné parky koncernu Walt Disney.

Pre rekordné počty mŕtvych v štátoch Florida či Texas začala v krajine taktiež stúpať aj úmrtnosť, ktorá mala za posledné obdobie značne klesajúcu tendenciu.

Podľa Bieleho domu je však hlavnou príčinou nárastu prípadov fakt, že v krajine začali viacej testovať na koronavírus.

Americký prezident Donald Trump, ktorý všeobecne nenosí rúško na verejnosti, uviedol pred návštevou vojenskej nemocnice, že zranených vojakov pravdepodobne navštívi s prekrytými ústami a nosom.