Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

USA zaznamenali ďalších vyše 61.200 prípadov COVID-19 za deň

Zdravotníčka v ochrannom odeve na zabránenie šíreniu nového koronavírusu pomáha obyvateľom vyplniť údaje pred testovacím strediskom na ochorenie COVID-19 v priestoroch baptistického kostola v New Yorku, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Je to piaty deň po sebe, čo počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom v krajine prekročil 60.000.

Washington 2. augusta (TASR) - Spojené štáty zaznamenali v sobotu 61.262 nových prípadov ochorenia COVID-19, vyplýva z údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa.

Je to piaty deň po sebe, čo počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom v krajine prekročil 60.000. V rovnakom čase USA tiež zaregistrovali ďalších 1051 úmrtí, informovala v nedeľu agentúra AFP.

Spojené štáty sú koronavírusovou pandémiou najťažšie postihnutou krajinou na svete, súhrne zaznamenali viac ako 4,6 milióna prípadov nákazy a 154.319 úmrtí.

Nové údaje prišli v čase, keď sa Florida pripravuje na príchod tropickej búrky Isaias, ktorá by podľa očakávaní meteorológov mala znova zosilnieť na hurikán počas presunu k juhovýchodnej časti tohto štátu.

Zo štátov USA eviduje viac prípadov nákazy koronavírusom ako Florida len Kalifornia, ktorá má takmer dvojnásobne viac obyvateľov.

V sobotu Florida oznámila ďalších 179 úmrtí, čo je dosiaľ najviac v tomto štáte, kde si tak ochorenie COVID-19 vyžiadalo už 6843 životov.