Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Útočník postrelil dvoch Izraelčanov vo východnom Jeruzaleme

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Záchranná zdravotná služba Magen David Adom (MDA) informovala, že postrelených previezli do neďalekej nemocnice.

Jeruzalem 9. októbra (TASR) - Dvaja Izraelčania boli v sobotu postrelení na kontrolnom stanovišti vo východnom Jeruzaleme, informovala agentúra AFP.

Hovorca izraelskej polície uviedol, že útočník "postrelil a vážne zranil dvoch Izraelčanov" na kontrolnom stanovišti neďaleko palestínskeho utečeneckého tábora Šuafat. "Izraelské policajné sily momentálne pátrajú po podozrivom, ktorý z miesta činu ušiel," uviedol hovorca vo vyhlásení.

Záchranná zdravotná služba Magen David Adom (MDA) informovala, že postrelených previezli do neďalekej nemocnice. "Dvadsaťročná žena bola v kritickom stave a dvadsaťpäťročný muž bol vo vážnom stave," uviedla MDA s tým, že ďalší dvaja členovia pohraničnej polície boli zranení ľahko.

"Srdcom som dnes večer s ranenými a ich rodinami. Teror nás neporazí. Aj v tento ťažký večer sme silní," vyhlásil izraelský premiér Jair Lapid.

K útoku prišlo necelých 24 hodín predtým, ako Izrael začína oslavovať týždenný sviatok stánkov (sukot), počas ktorého Jeruzalem navštívia desaťtisíce Židov.

Izrael od roku 1967 okupuje východný Jeruzalem a územia na Západnom brehu Jordánu. V roku 2007 Izrael uvalil blokádu na pásmo Gazy po tom, ako sa tam dostalo k moci militantné hnutie Hamas. Palestínčania požadujú, aby sa tieto územia stali súčasťou ich budúceho nezávislého štátu.