Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

ÚTOK V AZYLOVOM CENTRE: Neprežil jeden človek

Na snímke z videa policajné autá a sanitky stoja pred budovou centra pre žiadateľov o azyl po útoku nožom v nemeckom meste Kressbronn 26. júna 2022. Foto: TASR/AP

Polícia páchateľa zadržala priamo v centre pre žiadateľov o azyl, pričom pri zatýkaní nekládol odpor.

Berlín 27. júna (TASR) - Jednu obeť a najmenej päť zranených si vyžiadal útok nožom v centre pre žiadateľov o azyl pri Bodamskom jazere na juhu Nemecka. TASR správu prevzala z agentúr DPA a AP.

Nemecká polícia v pondelok uviedla, že 31-ročný muž nožom zaútočil na viacero osôb, pričom jeden človek neprežil a najmenej piati ďalší ľudia utrpelo sčasti ťažké zranenia.

Na snímke z videa forenzní experti vyšetrujú po útoku nožom v centre pre žiadateľov o azyl v nemeckom meste Kressbronn 26. júna 2022.
Foto: TASR/AP


Páchateľom je pritom obyvateľ centra v obci Kressbronn am Bodensee, ktorý v nedeľu večer klopal na dvere izieb budovy a po ich otvorení na prítomných útočil nožom, píše DPA.

Ťažko zranené osoby previezli do nemocnice vrtuľníkom. Polícia páchateľa zadržala priamo v centre pre žiadateľov o azyl, pričom pri zatýkaní nekládol odpor. Motív ani pozadie útoku doposiaľ neboli bezprostredne jasné, prípad sa naďalej vyšetruje.