Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Zahraničie

Útok ruského dronu v Chersonskej oblasti si vyžiadal život civilistu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ukrajina v pondelok informovala, že útoky ruskej armády na jej území si za posledných 24 hodín vyžiadali jednu obeť a 15 zranených.

Moskva/Kyjev/Londýn 17. júna (TASR) - Terčom útokov s použitím dronov sa v noci na pondelok stali Belgorodská, Voronežská a Lipecká oblasť v Rusku. Podľa ruského ministerstva obrany bolo systémami protivzdušnej obrany zničených šesť dronov. Informácie o obetiach či škodách zatiaľ nie sú k dispozícii. Ruský dronový útok v ukrajinskej Chersonskej oblasti si vyžiadal život civilistu, uviedla v pondelok britská stanica BBC.

Podľa správ na sociálnych sieťach drony v Lipeckej oblasti, ležiacej asi 500 kilometrov juhovýchodne od Moskvy, zaútočili aj na závod na výrobu traktorov v Lipecku a na hutnícky závod v meste Novolipeck. Miestni používatelia sociálnych médií z Lipecka hlásili, že v areáli traktorového závodu badať výbuchy a dym.

Guvernér Lipeckej oblasti Igor Artamonov potvrdil, že v noci na 17. júna boli nad oblasťou zneškodnené tri ukrajinské drony. Informoval, že k žiadnym obetiam na životoch nedošlo. Súčasne však vyzval miestnych obyvateľov, aby nezverejňovali fotografie a videá o následkoch útokov bezpilotných lietadiel, pretože "to pomáha nepriateľovi prispôsobiť smer a presnosť" svojich útočných operácií.

Ukrajina v pondelok informovala, že útoky ruskej armády na jej území si za posledných 24 hodín vyžiadali jednu obeť a 15 zranených.

Ruská armáda podnikala svoje útoky v deviatich ukrajinských oblastiach – Černihivskej, Poltavskej, Luhanskej, Záporožskej, Sumskej, Dnepropetrovskej, Chersonskej, Charkovskej a Doneckej.

K zraneniam civilistov došlo pri útokoch v posledných troch spomenutých regiónoch. O život prišiel asi 50-ročný muž, na ktorého auto v pondelok ráno v okolí obce Osokorivka v Chersonskej oblasti zaútočil dron.