Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Útoky na Charkov sa vyžiadali ďalších sedem obetí, tvrdí gubernátor

Na archívnej snímke z 25. marca 2022 muž s vecami v ruke uteká z horiaceho obchodu po ruskom útoku v ukrajinskom Charkove. Foto: TASR/AP

Synehubov zároveň podľa agentúry Reuters priblížil, že za 24 hodín vykonali ruskí vojaci celkovo 53 útokov delostrelectvom a raketami.

Kyjev 13. apríla (TASR) - V ukrajinskom meste Charkov zomrelo v dôsledku ruského ostreľovania za uplynulých 24 hodín ďalších sedem civilistov, oznámil v stredu gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

"Pri ostreľovaní regiónu utrpelo zranenia 22 civilistov vrátane troch detí. Sedem ľudí zomrelo. Dvojročný chlapec, ktorý bol pred niekoľkými dňami zranený ostreľovaním, zomrel v nemocnici," povedal Synehubov na sociálnych sieťach.

Synehubov zároveň podľa agentúry Reuters priblížil, že za 24 hodín vykonali ruskí vojaci celkovo 53 útokov delostrelectvom a raketami. Informácie o obetiach či počte útokov však nebolo možné nezávisle overiť.

Od začiatku ruskej invázie na Ukrajinu bolo podľa tamojšej prokuratúry zabitých 191 detí a 349 ďalších utrpelo zranenia. Nejde však o konečné počty, keďže zatiaľ nie sú k dispozícii údaje z oblastí, kde prebiehajú boje, ani z dočasne okupovaných a oslobodených oblasti, dodala prokuratúra.