Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Útoky ruskej armády na východe Ukrajiny si vyžiadali ďalších päť obetí

Na tejto fotografii z videa zverejneného ruským ministerstvom obrany 9. apríla 2024 ruskí vojaci nesúci plameňomety jazdia na obrnenom vozidle na neznámom mieste na Ukrajine. Foto: TASR/AP

V Charkovskej oblasti v stredu ráno dve riadené letecké bomby zasiahli centrum mesta Zoločiv ležiaceho približne 15 kilometrov od hraníc s Ruskom.

Kyjev 1. mája (TASR) - Pokračujúce útoky ruskej armády na Charkovskú a Doneckú oblasť na severovýchode a východe Ukrajiny si v stredu vyžiadali päť obetí na životoch. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovala agentúra AFP.

V Charkovskej oblasti v stredu ráno dve riadené letecké bomby zasiahli centrum mesta Zoločiv ležiaceho približne 15 kilometrov od hraníc s Ruskom.

Podľa gubernátora Charkovskej oblasti Oleha Synehubova o život tam prišli najmenej dvaja ľudia - 67-ročný muž a 38-ročná žena. Ďalších šesť civilistov vrátane 11-ročného chlapca utrpelo zranenia.

Ďalšou obeťou ostreľovania ruskou armádou sa stala 67-ročná obyvateľka obce Leľukivka neďaleko mesta Kupiansk v Charkovskej oblasti.

Dve obete na životoch a šesť zranených hlásili v stredu úrady z mestečka Hirnyk v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. Táto lokalita sa nachádza asi 15 kilometrov od frontovej línie a ruská armáda naň v stredu zaútočila paľbou z raketometov. Obeťami sú 57-ročná žena a 64-ročný muž.

Moskva pri svojich útokoch na ciele na Ukrajine začala v posledných týždňoch používať nové silné riadené letecké bomby, ktoré majú ničivý účinok, doplnila AFP.