Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Uzbekistan zasiahli v noci dve zemetrasenia

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pri silnom zemetrasení, ktoré postihlo túto zemepisnú oblasť v júli 2011, zahynulo 14 ľudí a ďalších 84 utrpelo zranenia.

Taškent 6. marca (TASR) - Dve zemetrasenia - jedno s magnitúdou 4,4 a druhé 4,0 - zasiahli v noci na sobotu niekoľko oblastí stredoázijského štátu Uzbekistan. Píše o tom agentúra TASS s odvolaním sa na oznámenie uzbeckého ministerstva pre mimoriadne situácie.

Epicentrum silnejšieho zemetrasenia sa nachádzalo v okrese Pskent neďaleko hlavného mesta Taškent. Otrasy zeme tam zaznamenali o 22.52 h SEČ. Druhé zemetrasenie nastalo o 02:04 h SEČ, teda v ranných hodinách miestneho času. Epicentrum malo v susednom Kirgizsku, v blízkosti štátnych hraníc pri uzbeckej Ferganskej oblasti, spresnilo ministerstvo.

Prírodný živel si nevyžiadal obete na ľudských životoch a ani nespôsobil materiálne škody.

Pri silnom zemetrasení, ktoré postihlo túto zemepisnú oblasť v júli 2011, zahynulo 14 ľudí a ďalších 84 utrpelo zranenia. Niekoľko stoviek domov bolo zrovnaných so zemou. Epicentrum zemetrasenia bolo vtedy vo Ferganskej kotline, ktorá je jednou z najhustejšie osídlených oblastí strednej Ázie.