Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Zahraničie

V Aleppe znovu prepukli ťažké boje; vzbúrenci pužívajú novú taktiku

Foto: TASR/AP

Povstalci raketometmi a guľometmi útočili na štyri bezpečnostné objekty v okolí najväčšieho sýrskeho mesta.

Bejrút 31. augusta (TASR) - Vzbúrenci zaútočili dnes v severosýrskom meste Aleppo na niekoľko objektov využívaných bezpečnostnými zložkami, informovali svetové tlačové agentúry.

Podľa Sýrskeho observatória pre ľudské práva so sídlom v Londýne jeden z dnešných útokov na budovu vo štvrti Zahrá zabil a zranil niekoľko ozbrojencov. Konkrétne počty ľudskoprávna organizácia neuviedla.

Povstalci raketometmi a guľometmi útočili na štyri bezpečnostné objekty v okolí najväčšieho sýrskeho mesta, povedal podľa agentúry AP miestny aktivista Muhammad Saíd.

Vládne sily sa snažia opätovne prevziať kontrolu nad časťami Aleppa, ktoré v uplynulom mesiaci obsadili vzbúrenci. Tí prešli na nové taktiky boja, vďaka ktorým sa im podarilo zostreliť vojenské lietadlo MiG a vrtuľník jednotiek prezidenta Asada, uviedla agentúra DPA.

Od začiatku povstania proti sýrskemu režimu pred takmer poldruha rokom, ktoré prerástlo do občianskej vojny, zahynulo podľa odhadu aktivistov viac ako 20.000 ľudí. Boje prebiehajú v celej krajine vrátane hlavného mesta Damask.