Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

V Anglicku otestovali 15.000 kamionistov smerujúcich do Francúzska

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Z obáv pred novým kmeňom koronavírusu Francúzsko pred týždňom uzavrelo svoje hranice s Britániou.

Londýn 26. decembra (TASR) - V Anglicku otestovali na koronavírus viac ako 15.000 kamionistov uviaznutých na ceste do Francúzska, informovala agentúra DPA.

Britský minister dopravy Grant Shaps v sobotu na sociálnej sieti Twitter uviedol, že dosiaľ otestovali 15.526 osôb, pričom len 36 z nich malo pozitívne výsledky.

Hranicu medzi Anglickom a Francúzskom môžu po mori alebo cez tunel prejsť len tí vodiči, ktorí mali negatívny test na koronavírus.

Z obáv pred novým kmeňom koronavírusu, ktorý sa objavila v Anglicku, Francúzsko pred týždňom uzavrelo svoje hranice s Britániou. Tento krok zanechal pred vianočnými sviatkami v neistote tisíce kamionistov.

Londýn a Paríž sa v stredu dohodli na znovuotvorení hraníc pod podmienkou, že sa všetci vodiči cestujúci z Anglicka otestujú na koronavírus pred príchodom na európsky kontinent.

Nepoužívané letisko Manston v juhovýchodnom anglickom grófstve Kent, ktoré premenili na obrovské parkovisko, kde vodiči kamiónov čakali na testovanie, je momentálne prázdne, dodal Shapps. Na pomoc pri testovacej operácii povolali 1000 príslušníkov britskej armády.