Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V aute, do ktorého narazilo BMW zo Slovenska, zhoreli traja ľudia

Foto: hirado.hu

Keďže vyvstalo podozrenie, že vodička BMW požila alkohol, zapoja do vyšetrovania okolností nehody aj expertov.

Budapešť 21. augusta (TASR) – Slovenku, ktorá dnes s vozidlom BMW spôsobila na maďarskej diaľnici M3 nehodu, pri ktorej traja ľudia zhoreli v osobnom aute a ďalší cestujúci utrpel ťažké popáleniny, polícia zadržala. Traja ľudia zhoreli v osobnom aute značky Fiat Punto, do ktorého dnes nadránom na maďarskej diaľnici M3 narazilo BMW so slovenským evidenčným číslom. Hovorkyňa veliteľstva polície Peštianskej župy Andrea Beluzsárová-Beliczová pre TASR uviedla, že 35-ročná Košičanka bola v čase havárie pod vplyvom alkoholu.

Pri nehode, ktorú spôsobila žena za volantom BMW, sa štvrtý cestujúci fiata zranil ťažko a ľahšie zranenie utrpela aj vinná vodička.

Hovorkyňa dodala, že v súčasnosti vodičku vypočúvajú. Podľa jej slov predbežné výsledky vyšetrenia potvrdili „stredný stupeň opitosti“.

Foto: hirado.hu
Podľa predbežných výsledkov vyšetrovania vodička BMW na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.

Tri osoby v aute zhoreli; jednému zo štyroch pasažierov sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, utrpel však popáleniny druhého stupňa. Telá obetí nehody vyslobodili z vraku požiarnici po uhasení požiaru.

Foto: hirado.hu
Keďže vyvstalo podozrenie, že vodička BMW požila alkohol, zapoja do vyšetrovania okolností nehody aj expertov, dodala hovorkyňa.

Na východnej diaľnici M3 smerom do maďarského hlavného mesto sa vytvorila obrovská zápcha.

Rad čakajúcich vozidiel dosiahol predpoludním 20 kilometrov.