Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

V Belgicku počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19 stúpol

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Belgicko s 11,5 milióna obyvateľov je momentálne krajinou s najvyšším počtom prípadov nákazy novým koronavírusom na počet obyvateľov na svete.

Brusel 28. októbra (TASR) - Aktuálny počet ľudí hospitalizovaných v belgických nemocniciach s ochorením COVID-19 prekročil počet týchto pacientov, ktorý krajina zaznamenala na jar počas prvej vlny pandémie. Informáciu priniesla v stredu agentúra AFP.

Belgicko s 11,5 milióna obyvateľov je momentálne krajinou s najvyšším počtom prípadov nákazy novým koronavírusom na počet obyvateľov na svete, vynímajúc mikroštáty ako Andorra, čím dokonca predbehlo Českú republiku.

Za uplynulých sedem dní krajina zaznamenala 891 nových prípadov nákazy v prepočte na 100.000 obyvateľov, zatiaľ čo susedné krajiny Francúzsko a Holandsko ich zaregistrovali len 397 a 394.

V utorok v súvislosti s ochorením COVID-19 v Belgicku hospitalizovali 689 ľudí, čo je viac ako 629 pacientov, ktorých v krajine hospitalizovali 28. marca, uviedol tamojší inštitút zdravia Sciensano.

Belgicko opäť nariadilo čiastočný lockdown. Bary a reštaurácie sú od 19. októbra zatvorené a v niektorých regiónoch platí nočný zákaz vychádzania. Spoločenské stretnutia sú obmedzené na nie viac ako štyri osoby.

Vláda má opäť rokovať v piatok a je možné, že premiér Alexander de Croo po stretnutí so zdravotnými odborníkmi nariadi prísnejšie opatrenia.