Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 2. jún 2024Meniny má Xénia, Oxana
< sekcia Zahraničie

V Berlíne zneškodnili bombu z druhej svetovej vojny

Ilustračná snímka Foto: TASR

Úrady nariadili evakuáciu osôb z okruhu 500 metrov, kde sa nachádza aj viacero obchodov, dve predškolské zariadenia a dve školy.

Berlín 5. júla (TASR) - Približne 7800 obyvateľov Berlína muselo v stredu opustiť svoje domovy po tom, ako vo východnej časti mesta našli nevybuchnutú bombu z druhej svetovej vojny. Expertom sa ju popoludní podarilo zneškodniť. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Bombu našli na stavenisku v berlínskej štvrti Hohenschönhausen vo východnej časti mesta. Podľa polície išlo údajne o sovietsku leteckú bombu.

Úrady nariadili evakuáciu osôb z okruhu 500 metrov, kde sa nachádza aj viacero obchodov, dve predškolské zariadenia a dve školy. Na mieste zasahovalo 180 policajtov, ktorí pomáhali pri evakuácii. Polícia v stredu večer na Twitteri uviedla, že bomba bola zneškodnená.

Berlínski experti na výbušniny podľa polície zasahujú v priemere dva- až trikrát pri nálezoch munície či bômb z druhej svetovej vojny, píše DPA. V Berlíne sa podľa odhadov ešte nachádza viac nech 4500 kusov nevybuchnutých bômb z druhej svetovej vojny.