Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

V Bielom dome sa uskutočnila svadba, vydala sa Bidenova vnučka Naomi

Vnučka prezidenta Joea Bidena Naomi Bidenová a jej snúbenec Peter Neal počas sobáša na južnom trávniku Bieleho domu vo Washingtone v sobotu 19. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Bolo radosťou sledovať, ako Naomi rastie, objavuje, kým je, a ako si dokáže vydrieť taký neuveriteľný život, uviedli Joe Biden a prvá dáma USA Jill Bidenová vo vyhlásení.

Washington 20. novembra (TASR) - Americký prezident Joe Biden v sobotu privítal v Bielom dome hostí pri príležitosti svadby svojej vnučky Naomi Bidenovej. Ide historicky o 19. svadbu v Bielom dome. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP.

Svadobný obrad na pôde Bieleho domu sa uskutočnil o 11.00 h miestneho času (17.00 h SEČ) za účasti približne 250 hostí, uviedol vo vyhlásení Biely dom. Advokátka Naomi Bidenová (28), dcéra prezidentovho syna Huntera Bidena, sa vydala za právnika Petra Neala (25).

"Bolo radosťou sledovať, ako Naomi rastie, objavuje, kým je, a ako si dokáže vydrieť taký neuveriteľný život. Sme hrdí, že si vybrala Petra za manžela a je nám cťou privítať ho v našej rodine." uviedli Joe Biden a prvá dáma USA Jill Bidenová vo vyhlásení.

Biely dom poskytol o tejto svadbe iba málo podrobností, nakoľko ide o súkromnú udalosť, ktorá nie je sprístupnená pre médiá.

V Bielom dome sa uskutočnilo už 19 svadieb vrátane svadby dcéry bývalého amerického prezidenta Richarda Nixona Tricie v roku 1971, či fotografa exprezidenta Baracka Obamu Petea Souzu v roku 2013, napísala Historická asociácia Bieleho domu.

Podľa amerických médií zohráva Naomi Bidenoá dôležitú úlohu v najbližšom kruhu Joe Bidena a nabádala ho k tomu, aby v roku 2020 kandidoval za prezidenta.